Współcześnie wystawne kolacje w specjalnie zaaranżowanych sceneriach są nieodłącznym elementem międzynarodowych spotkań, kongresów czy konferencji. W Małopolsce różnorodna ofer ta miejsc, w których można organizować przyjęcia, z pewnością mile zaskoczy gości ze świata. Uzupełni ją bogactwo kuchni regionalnej, opartej na sezonowych produktach. I tak na przykład galeryjne wnętrza Muzeum Narodowego w Sukiennicach na Rynku Głównym dodadzą prestiżu każdej imprezie liczącej do 300 osób. Restauracja Szara Gęś w Kuchni znajduje się w jednej z najpiękniejszych kamienic w sercu krakowskiego rynku - Kamienicy Hetmańskiej. Wśród parkowej zieleni romantyczny nastrój zapewni Willa Decjusza (do 250 osób), której renesansowe balkony będą doskonałym miejscem do rozmów w kuluarach. Dużą atrakcją może być też przyjęcie w Centrum Sztuki i Techniki Japońskiej „Manggha” vis á vis Wawelu (do 380 osób). Ogrody Muzeum Archeologicznego u stóp Wawelu są idealnym miejscem do aranżacji przyjęć w plenerze, nawet dla 900 osób. Do wyjątkowych lokalizacji z pewnością można zaliczyć Kopalnię Soli w Wieliczce, wpisaną na pierwszą Listę UNESCO, która aż 327 metrów pod ziemią przyjąć może do 600 osób. Kolejną oryginalną przestrzenią jest Muzeum Inżynierii Miejskiej w Krakowie, które oprócz funkcji muzealnej pełni także funkcję miejsca do organizacji wydarzeń specjalnych, takich jak uroczyste kolacje czy koktajle dla 300 osób. Pobliska Stara Zajezdnia Kraków by DeSilva pomieści nawet 800 osób. Natomiast „pod skrzydłami” Muzeum Lotnictwa w Krakowie, w hangarze lotniczym, można zaaranżować galę nawet dla 1000 osób. Galę można również zorganizować na terenie EXPO Kraków, którego hale pomieszczą nawet 1500 osób, a ich przestrzeń można dowolnie zaaranżować. Na wielbicieli ucztowania w plenerze czeka między innymi Folwark Zalesie, gdzie na tle malowniczej panoramy w folwarcznej dwusetletniej zabudowie zorganizować można tradycyjną ucztę lub piknik dla prawie 1500 osób.
- unikalne miejsca na spotkania pokonferencyjne: między innymi Kopalnia Soli w Wieliczce (UNESCO)
- różnorodna oferta restauracyjna w obiektach zabytkowych Małopolski: zamkach, pałacach, karczmach regionalnych
- bogactwo kuchni regionalnej